Det skønne Kroatien! |
Life is like hell, without Zinfandel!
En
rigtig god Zinfandel, specielt fra Californien, er med brombæragtig og
metallisk smag. Den kan være fantastisk saftig og overdådig. Dette gælder ikke,
hvis producenten har fremstillet vinen med 15 pct. alkohol, nogle gør desværre,
hvilket ikke hører noget sted hjemme. Men ellers passer citatet.
Vi
ser nogle californiske zinfandel’er i handlen heldigvis, og jeg skal skynde
mig at sige, at der på det danske vinmarked er langt flere syditalienske vine fremstillet på Primitivo.
Her
kommer vi til sagen. De to røde vine, den californiske Zinfandel og den
syditalienske Primitivo, er genetisk beslægtet. I det meste litteratur om
emnet bliver det som regel slået fast, at de er to forskellige kloner af den
kroatiske drue Crljenak, som næsten var gået ud af produktion. Det er en and, siger
du. Nej, det er det ikke. Det er den skinbarlige sandhed. De to druer fremstår
også en smule forskelligt. Zinfandel er mere magtfuld, har lidt mere bid, og så
brombærrene!
Grgich Hills Estate Zinfandel (Californien) - Fra troldmanden Grgic, Kroat. Som det ses her, er der forskel på stavemåden på hans navn i Californien og i Kroatien! |
Jeg
vil klart vælge Zinfandel, som det bedste bud.
Man
ser desværre også italienske vinforetagener markedsføre deres Primitivo som Zinfandel.
De burde ikke. Der er forskel.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar