onsdag den 21. januar 2015

Alsace Schlossberg Riesling Grand Cru 2012


Schlossberg Riesling Grand Cru 2012
Jean Biecher & Fils

De kan være så indsmigrende disse fine Rieslingvine fra Alsace, mineralske, frugtprægede, sol og sommer på flaske, alt hvad en dansker i det for øjeblikket kolde og mørke land kunne ønske sig at drikke, medens tankerne går syd på til Alsace, til evig sol og sommer, - forestiller man sig!
- Men, der er også vinter nu, ligesom her, og der kan sikkert blive bitterlig koldt!
Så meget dejligere er det at finde en Alsace Grand Cru Riesling fra en producent, der ikke hører til de meget kendte, eller omtalte for den sags skyld.
En vindrikkende dansker bør aflægge dette vinområde et besøg. Der er både pittoresk og meget smukt.
Og så er der vinen.

Schlossberg Riesling Grand Cru 2012
Jean Biecher & Fils

Markerne på Schlossberg-egnen ligger i en højde på 230-250 meter og strækker sig fra det nordlige Kayserberg og Kientzheim over krystallinjen ved Vosges-bjergene.
Jorden indenfor krystallinjen er kendt for at være særlig rig på mineraler, og vine fra området kendetegnes ved deres yderst fine florale bouquet.
Det florale element går igen i smagen på denne Schlossberg Grand Cru, foruden citrus og et hint af petroleum. Meget forfriskende og kompleks vin. Charmerende glas vin.


Schlossberg

Producenten Jean Biecher & Fils matcher ikke top-producenter, som Domaine Weinbach, Domaine Ostertag eller Albert Boxler, men det gør prisen heller ikke!Verner 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar