mandag den 30. marts 2015

NiagaraI den altid pågående søgen efter vine af i det mindste nogen kvalitet stødte jeg for nylig på en Riesling fra dette foretagene:

Pondview Winery 

På Niagara halvøen i Canada ligger ovennævnte vinproducent i et kystnært og køligt klima. Glimrende, det er fremtiden for vindyrkning. Enten koldklima vine fra en kystnær zone, eller ditto, høstet et stykke over havet på bjergsider f.eks. På grund af klodens tiltagende opvarmning, naturligvis. Går man til dette firmas webside pondviewwinewry.com vises bl.a. et billede af vinmarkerne, og man kunne tro, man var i Tyskland; vinmarker med et vandtårn i baggrunden i en nærliggende by. Der ser ud som i europa.
Dette fortræffelige Winery laver en bred vifte af vine. Flere af vinene på websiden ser spændende ud, deriblandt et par icewine.


Pondview Estate winery
Riesling 2013

Pondview Riesling 2013 er elegant. Skal man tale om Riesling med klasse, elegance og race, så er det denne. Bleg, duftende og herligt smagende. Den svarer sådan cirka til en halbtrocken Kabinett, eller som mange foretrækker at kalde det i dag; Feinherb. Vinen har altså restsødme, af hensyn til at afballancere det ekstremt høje syreniveau en sådan vin har i sin ungdom. I samspillet mellem syre og restsukker får man et pikant smagende glas vin. Det er så lækkert, at det er et spørgsmål, om man skal gemme vinen, eller drikke nu, hvor den er så charmerende og indtagene. Svært spørgsmål.

Verner 


20.04.2015
Her skal også være plads til en alternativ opfattelse!
I Vintesten lørdag i Politiken, i just forgangne uge, bedømmer Hr. Thomas Ilkjær, Politikens meget dygtige vinanmelder, også ovennævnte vin.
"Middelfyldig, let parfumeret vin med sødmefuld, frugtpræget smag. Pæn balance, men til den anonyme side og til en hundredlap (på tilbud) mangler den lidt personlighed."
3 ud af seks glas!

Forskellig opfattelse, ikk'?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar