Plakaten kan købes hos Letz Shop |
Det
var et helt tilfælde, jeg fik set annoncen fra Politiken Plus
vedr. en vinsmagning/middag hos Letz Shop på Frederiksberg i
København, nærmere betegnet på Gl. Kongevej. Aftenens tema var
Bordeaux.
Indehaveren
af etablissementet, Daniel Letz, er ingenlunde ukendt, hverken i
Danmark eller i hovedstaden, jeg selv har besøgt hans restaurant Le Saint Jaques
på Skt. Jacobs Plads på Østerbro, flere gange, altid succes,
lækkerier i lange baner.
Det
var der også just forgangne aften på Frederiksberg (succes).
Lokalet hyggeligt, med udstilling af mange forskellige franske
madvarer og vine, og det er, hvad det drejer sig om. Lange borde var
stillet op i lokalet, beregnet på deltagerne i smagningen, pæn
opdækning.
Da
alle gæster var ankommet, begyndte forestillingen
Først
en velkomstdrik; Lillet Apéritif
Smageprogram:
Chateau
Nardique la Graviére – Entre-Deux-Mer 2015, blanc
Chateau
Dea Annereaux – Lalande De pomerol 2011
Chateau
la Roque De By – Médoc, Cru Bourgeois 2014
Chateau
Jouvente – Graves 2010
Chateau
Roumieu – Sauterne 2009
Plakaten kan købes hos Letz Shop |
Undervejs
i smagningen blev der serveret særdeles lækre, franske retter.
Superb. Fois gras, Confit de Canard, lækkert fransk brød,
blåskimmel ost og meget andet guf.
Desuden
talte en af de ansatte om vin, fransk vin, Bordeaux og de vine, der
rent aktuelt blev smagt. Rigtigt instruktivt og charmerende.
Alle
vinene var nøje valgt, så de matchede serveringerne.
-
Det var som at være hjemme i Frankrig igen!
Successen
var hjemme.
Verner
Addendum
Chateau
Nardique la Graviére, den hvide vin, blev drukket til en uforskammet
lækker, røget laks, en af Letz Shops specialiteter.
Chateau
la Roque De By, andenvinen til det kendte slot Chateau la Tour de By,
var glimrende, men naturligvis ikke på højde med førstevinen, som
ikke blev smagt på denne aften.
Chateau
Roumieu, sauternen, var en ren drøm, drukket til moden blåskimmelost
med sødt tilbehør. Vinen er sød, moden, overmåde lækker og ravgylden.
Flot vin.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar