tirsdag den 1. november 2016

Indefra

Agger og Cunningham

Anders Agger på Henne Kirkeby Kro

I aftes vistes programmet Indefra med Anders Agger, populær dansk tv-journalist, hvor Agger besøgte Henne Kirkeby Kro i Vestjylland, en kro med én Michelinstjerne, hvor køkkenet drives af den efterhånden legendariske chef, stjernekokken Paul Cunningham. Det gentages i dag på et eller andet tidspunkt.
Agger er nu heller ikke hvem som helst efterhånden. Stille og roligt får han talt sig ind til det centrale, hos dem han besøger. Meget afslappet, han er helt fin.
Det blev en stille og rolig gennemgang af kro og køkken med fokus på Cunningham.
På et tidspunkt bliver der tid til en samtale med kroens sommelier, en nydelig ung dame, der stolt fremviser kroens fantastiske vinlager.
Her spørger Agger: ”hvad er jeres dyreste vin?”. Nu er det sådan, at kroens prisniveau er meget højt, meget. Det koster en del at spise her.
Den unge dame finder en flaske frem og viser en flaske rødvin fra det berømte Domaine Romanée-Conti: 48.000 kr., siger hun glædestrålende. Det er prisen for én flaske fra det berømte Domaine i Bourgogne.
Vinene fra domainet regnes for det ypperste af vin overhovedet. Det er toppen. Den uhyrlige pris kommer fra en meget stor efterspørgsel fra hele verden på domainets produktion, og den uendeligt lille mængde, der fremstilles.
Er man ikke mangemillionær og vil betale prisen, får man aldrig smagt disse vine. Jeg selv har for længst, i ungdommens glade dage, smagt vinene fra domainet, undtagen selve Romanée-Conti (pokkers!).


Berømte vine, alle Grand Cru, der produceres af Domainet:

Romanée-Conti
La Tache
Richebourg
Romanée-St-Vivant
Grands Echézeaux
Echézeaux
Monrachet (Hvidvin)


- Man nøjes med at drømme!


Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar