Sancerre en France
|
Vi er i
marts måned og det er stadig koldt derude. Temmelig koldt endda.
Bliver det aldrig rigtig lunt forår på vore breddegrader? Man
skulle ikke tro det. Sådan som i dag er det langt borte. Men på
gåturen kommer jeg forbi et stort indkøbs-mekka. Her skal det gøre
godt med en opstrammer, der per definition vil give et mere lyst blik
på tilværelsen. Det gør det - som regel da. Så får man også varmen. Efter en tur rundt i
det topmoderne center, skal det gøre godt med et glas vin. Ingen
serverer noget sådant i pågældende center, indtil det allersidste
sted. Her er det muligt. Jeg bestiller et glas hvidvin. På
forespørgsel siger den unge dame, der skænker op, at det er
Sauvignon Blanc. Det var den eneste hvidvin på stedet. Man må
nøjes.
Personligt
har jeg smagt utallige af slagsen, og sjældent er de morsomme.
Sjældent. De bedste har altid været de atypiske, den slags vin, der
har noget ekstra. Eller - Sauvignon Blanc fra Sancerre og
Pouilly-Fumé i Loire-dalen, Frankrigs Have! Det er her det
sner!
Men til en
pris på 55 kr. for et glas, kan man naturligvis ikke forvente noget
som helst. Men det var den eneste, de havde.
Sauvignon
Blanc fremtræder meget forskelligt, alt efter hvor den har vokset,
er produceret.
Sauvignon
Blanc er tør og stærkt aromatisk, næsten hysterisk. Den kan blive
meget fin i Sancerre og Pouilly-Fumé, hvor der er styr
på druesorten, men fremtræder ellers med duft af stikkelsbær, grøn
peber, nælder og kattetis! Tag lige den. I en billig udgave, som
smagt på en café, passer den udmærket til café-maden, men det er så
også det.
Den smagte
vin havde en flot gylden farve, en smule duft af stikkelsbær og
smagen var tør, kraftig og aromatisk. Jeg er villig til at indgå et
væddemål på, at denne udgave kommer fra New Zealand, hvor man de
senere mange år har haft stor succes, netop med Sauvignon Blanc.
Tænk, om man dér på stedet havde satset lige så stort på en
druesort, der producerer bedre vin.
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar