Von Hövel
Oberemmeler
2013 - Saar
Riesling Feinherb
Vi
er i Saar, en biflod til Mosel. I særligt gode år er vinene fra
Saar uovertrufne i deres balance mellem syre, sødme og frugt. De får
i sådan et år en særlig afklarethed, en nærmest glasklar
superbalance mellem vinens ingredienser, som slår selv Mosel, ifald
vi taler om en særlig god producent, som her.
Jeg
vil ikke sige, at det er svaret på samtlige mine bønner, fordi jeg
livet igennem har drukket Moselvine masse af gange. Har ferieret ved
Mosel, har besøgt Saar, har drukket tysk Riesling, mange, mange
gange.
Og
hvordan så denne? Holder den mål med de mange gode vine fra
regionen?
Til
beroligelse, vil jeg sige, at den gør. Det er som så mange gange
før, bare dejligt.
Von
Hövels vin.
Lys,
strålende klar farve.
Smagen,
en fuldendt balance mellem smagsingredienser som
citrus,
sødme, frugtsyre, æble, fersken, honning
og
en smule petroleum.
Det
sidste smagselement petroleum, er noget vinen udvikler med alderen,
jeg selv syntes ikke, at det var muligt at smage, at netop denne vin
havde udviklet den så eftertragtede smag af dette.
Vinen
er en oplevelse for en garvet Riesling aficionado.
Så
meget mere, som denne herlige vin blev drukket til, hold fast:
Let
smørstegt Kulmulefilet
Et
bjerg af ny høstede grønne asparges, ganske let pocherede
Nye
kartofler
-
og citron / flødesauce
Lukullisk,
det står jeg inde for!
Tankerne
går tilbage til herlige ferierejser ved Mosel, Rheingau og Boden See . . .
Billede fra Weingut von Hövel |
Verner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar