lørdag den 30. september 2017

Clairmont Clasique 2015


Clairmont Clasique 2015
Crozes-Hermitage
Valleé du Rhône

Denne vin er produceret på 100 % Syrah. Crozes-Hermitage er den største appellation i det nordlige Rhone. Ikke den, der giver de absolut bedste vine, men, vil de fleste medgive; absolut drikkelige. Syrah giver kraftige, parfumerede rødvine, som vinder ved lagring, dog ikke Crozes-Hermitage, som drikkes unge, for det meste. Men de øvrige meget berømte appellationer i området kan gemmes i mange år. Men, så taler vi også om en helt anden pris.

Jeg bliver aldrig en ynder af Syrah, som excellerer med en vis robust intensitet. En klassisk drue bliver det aldrig. mange vindrikkere ynder den alligevel, men maser af litteratur beskriver den helt rigtig, som  en hardnitter!

Dagens middag, herlige bøffer med gemyse; nogle af årstidens dejlige grøntsager, gik vinen ikke til. Overbud. Anderledes til den efterfølgende herligt modne, franske gedeost, hvor der var succes. Her passede den glimrende Crozes-Hermitage helt fint. Lige efter lærebøgerne; man skal altid afpasse vin og middag til hinanden!  Altid.

Nej, det er ikke lige mig, men, en fin, helstøbt Crozes-Hermitage.

Jeg foretrækker så absolut, den meget mere indtagende Côtes du Rhone fra Saint Cosme, også 100 % Syrah !!! 

(Se også blogindlæg af 13. november 2016).
Verner

Ingen kommentarer:

Send en kommentar