tirsdag den 26. september 2017

Fabio Contato


Fabio Contato Lugana DOC 2012

Fabio Contato Lugana DOC 2012

Denne specielle Hvidvin er opkaldt efter ejeren af Azienda Agricola Provenza, og druen Trebbiano Lugana er udvalgt fra gårdens ældste vinmarker, og er deres topselektion.

Vinen ligger og modner i franske egetræsfade i 6 måneder og derefter 3 måneder på flaske, hvilket giver vinen en god krop.

Mange italienske vine har ikke særlig meget duft, heller ikke denne. Men lidt er der dog, med præg af tropiske frugter.


Vinen er nu topmoden efter fem år, og må skønnes at have et langt liv for sig. Smagen er rig og fyldig med tydelige smagsnoter af honning! Velafbalanceret, rund, rig, dog frisk og meget velsmagende.

Serverings temperatur mellem 12-14 grader.

Alkohol 13,5 % Vol.

Vinen kan erhverves hos Lautrupmindes VinLugana
En lille vinregion i det nordlige Italien kan miste 25% af sine vinmarker til en planlagt jernbaneudvidelse. Regionen hedder Lugana, og den ligger langs de sydlige bredder af Gardasøen meget tæt på Verona. Lugana fokuserer på en hvid drue, de kalder Turbiana (som er lidt af et mysterium, jeg vil forklare nedenfor) for både mousserende og stille vine. Så nu undrer vi os alle sammen:

Lugana's drue, Turbiana, er lidt af et mysterium. For længst var det antaget at være en variant af Trebbiano (Cognac druen) kaldet Trebbiano di Lugana. Derefter opdagede en forsker, at det faktisk ikke var Trebbiano. Endelig viste DNA-profilering i 2008 os, at Turbiana er Verdicchio.
Den italienske vindruesekspert Ian d'Agata mener, at Verdicchio er en af ​​Italiens store hvide vine.

- Hvor har han dog ret!!!Verner


Ingen kommentarer:

Send en kommentar