onsdag den 25. marts 2009

Beringer WineryBeringers vinkældre,
The Rhine House
- og udsigt over nogle af firmaets marker i Napa!

Beringer
Det berømte vinfirma fra Napa Valley grundlagt af tyske indvandrere, som også byggede et hus, ligesom det derhjemme - ved Rhinen. Vi stopper her, for det kunne ellers blive kolossalt omfattende med en skildring af familiens historie, Napa Valley og firmaets store besiddelser mv.


Beringer Appellation Collection
Chardonnay


Beringer Napa Valley Chardonnay betegnes af Beringers vinmagere, som deres "housestyle"-hvidvin, dvs. denne vin udtrykker den stil, som man ønsker, at alle Beringer-hvidvine skal have. Vinen er en klassisk Chardonnay fra Napa Valley. Druerne stammer fra Beringers egne vinmarker nær Yountville i den sydlige del af Napa Valley (hvor der er køligst, naturligvis). Vinen er blevet gæret på franske egetræsfade i 9 måneder med efterfølgende 6 måneders lagring på flaske. Resultatet er en vin med duft- og smagsnuancer af sprøde æbler, citrus og tropiske frugter sammen med søde vaniljenoter. Indbegrebet af Napa Valley Chardonnay.

Det er trods alt lige sagen, i en tid hvor hvidvin helst skal være ABC-vine, dvs. anything but Chardonnay. Og hvorfor nu lige det? I denne verden hvor der dyrkes så meget vin, prøver alle producenter, at dyrke noget, de helt sikkert kan sælge. Og Chardonnay må jo kunne sælges, ikke?
Men det bliver gabende kedsommeligt med al den Chardonnay, som regel af for ringe kvalitet. Det kommer sjældent til at ligne forbilledet fra Bourgogne. Men her med denne herlige (ovennævnte) vin fra Beringer, lykkes det til fulde. Skulle jeg smage den blindt, ville jeg gætte på Bourgogne eller Chablis. Det er en herlig sag og pt. på et attraktivt tilbud i Superbest. Billig bliver sådan en jo aldrig, men tilbud er der altså, og så det er med at komme ud af starthullerne!

VernerIngen kommentarer:

Send en kommentar